Buro05, Literatuur & Poëzie

28 augustus: Derde Kleine der A Markt met muziek, poëzie, spoken word en korte verhalen

401712_212487628833568_1571049907_aOm alvast één misverstand de wereld uit te helpen: de Kleine der A Markt is niet klein. Het is de naam van het stukje kade langs de A in de binnenstad van Groningen en heeft niets met de grootte of grootsheid van de markt én het podium te maken.

Het Kleine der A podium vind je op de houten aanlegsteiger, vlak boven het water. Op het podium is tussen 10 en 17 uur een doorlopend programma, met muziek, poëzie, spoken word en korte verhalen. Van klassieke muziek tot hip hop en van gesproken columns tot psychiatrische diepgang, alles kundig en met humor gepresenteerd door de toffe host van de dag, Karel ten Haaf.

De tijdtabel volgt binnenkort op Facebook, hier alvast de eerste namen: Peter de Wit komt langs en presenteert zijn eerste Groningstalige Sigmund-bundel. Violist Beer Meester speelt solo en met gasten, zowel klassiek als jazz.
Hubert Klaver, Harry van Velzen, Janna van der Meer en Annette Bakker dragen voor uit eigen werk, net als Steven Francis, Kid Anarkist, Steven Gilbers, Tammy Blue, Cissy Gress, Loulou en Ingrid Oomen.

Op de Kleine der A is er net als vorig jaar een grote LP- en CD-beurs, georganiseerd door Crazy Cat Events met meer dan zeventig strekkende meters vinyl en cd’s. Aanmelden kan nog steeds, tot en met 22 augustus.

Natuurlijk is er weer genoeg te nassen en te drinken: Toffe Koffie en Laura’s Passie zijn er voor de inwendige mens en ter gelegenheid van Bommen Berend verkoopt Bob’s Bonbons de speciale Berends Bommen: heerlijke chocolade kogels met zalige vulling.
Verder zijn er kramen van de tijdschriften Panenka en Groundhopper en is er een reuzenkraam van Books4Life, de tweedehands boekwinkel voor het goede doel.

Kleine der A

Plaats een reactie