Geen categorie

Echt

“Vandaag ben ik weer helemaal wie ik nu ben. Echt hélemaal. Ik zeg wel eens tegen mezelf: meid, zeg ik dan, meid, wat ben je de laatste tijd toch echt zoals je bent. Nou, en vandaag ben ik dus ook weer echt helemaal zoals ik ben de laatste tijd. Afijn, ik zit dus laatst op de fiets, zie ik een billboard met daarop een aankondiging van een gloednieuw tijdschrift. Op zich zul je denken, nou ja, pff, wat maakt het uit, maar dit was anders. Dit was namelijk een tijdschrift voor vrouwen die op dit moment zijn zoals ze nu zijn. Dus ik denk: krijg nou wat! Ik denk: dat ben ik. Ik bedoel, dat is een tijdschrift voor mij!
Je raadt het al, ik meteen naar de winkel. Sta ik daar en ik zie dat tijdschrift en ik denk: daar ligt het, het tijdschrift dat helemaal voor mij is gemaakt. En nog wel met een speciale introductieprijs ook! Nou, je begrijpt; vanaf dat moment was ik om en had ik er een nieuwe vriendin bij. Dus ik, hup, naar huis. Lekker in m’n joggingbroek, thee met Toblerone en met mijn gloednieuwe leesvriendin op de bank. Lekker bijpraten over wat ik als vrouw die helemaal is zoals ze nu is, zoal moet vinden van de dingen die nu gebeuren. Zoals de eerste nacht samen (Moet kunnen, vind ik), een geweldig stuk over de P.C. Hooftstraat, die helemaal uit is (Vind ik ook: less is more en dus kunnen we ook wel tevreden zijn met de Hoofdstraat) en een heel leuk interview met een eigenwijze cabaretière die lekker tegen de stroom inzwemt en gewoon goeie grappen maakt over menstruatie, cellulitis en kutscheten. Kijk, dan heb ik, die is wie ze nu helemaal zelf is, zeg maar, zoiets van: ja, lekker vrijgevochten! En d’r stond achterin ook nog een hele leuke strip over een meisje dat biseksueel is en allerlei avonturen beleeft. Tenminste, dat was in het introductienummer wel het geval: ze was in een bar aan het flirten met wat later bleek een stelletje te zijn. Echt heel erg van nu allemaal. Zo leuk!”

“Mijn vriendin was laatst zó enorm enthousiast over een tijdschrift dat ze had gekocht, dat ik bij mezelf dacht: joh, oriënteer je eens ’n beetje, misschien is er voor jou ook wat bij in die tijdschriftenbusiness. Ze was maar aan het schateren en aan het genieten, dat zou ik ook wel willen. Stukje ontspanning, voor na het werk. Best lekker, lijkt me. Niet van die managementbladen of opinietoestanden, nee, gewoon, een beetje relaxen. Nou, duik dus meteen het internet op en scroll een beetje door het aanbod. Ik moet je zeggen: verbazingwekkend, wat een hoop. Als je denkt dat de Nederlandse bladenmarkt op z’n gat ligt, dan heb je ’t mis. Er komen steeds meer titels bij, al neemt de leestijd per week niet toe. Dat leidt, ik heb ’t effe nagetrokken, tot een groter gevecht voor de gunst van de lezer. Ergo, op maat bedienen. Kijk maar naar mijn vriendin; die is hartstikke blij met dat blad van d’r. Iets met vrouwen van nu of zo. Prima, zeg ik dan.
Het was nog een hele puzzel trouwens. Ben ik een man die zijn hengel ziet als het verlengstuk van zijn voeling met de natuur in het algemeen en de watersport in het bijzonder? Ik wist het niet direct. En ben ik de metroseksuele man met een pure voorkeur voor gevoel en verstand, die graag orde schept? Geen flauw benul. Ik neem aan van wel, anders is er bijna geen tijdschrift dat bij mij past. Ja, of ik moet kiezen voor het blad voor de agrariër die met beide benen in z’n mestoverschot staat.
Mij lijkt het leuk om te lezen over sport, persoonlijke fitness in al zijn aspecten, antiek en kunst verzamelen, dvd’tjes, een stukje gevoelsleven (ik weet zo snel even geen onderwerp) en reportages over bijvoorbeeld Brazilië. Interessant maar niet zwaar, dat idee. Dus geen lijken van rubbertappers en bloederige vakbondsdemonstraties maar gewoon vogels, carnaval en kneuterige koffieboertjes. De couleur local gevat in stemmige roestbruine foto’s, met een beetje tekst over hoe moeilijk ze ’t daar hebben. Want ik vind wel, dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het onrecht op aarde. Als ik het moet samenvatten: ik ben een bewuste man, die midden in het leven staat, en die wil weten wat hij moet doen en laten om het maximale uit het leven te halen. Zoals mijn vriendin dat met haar blaadjes doet. Zij loopt nooit achter. Zij weet altijd precies wat hot en wat not is. Da’s belangrijk. Kijk, daar komt ze net aan.”
“Schatje, ik heb weer een heel leuk ding ontdekt. Een tijdschrift voor de vrouw die teruggaat naar de essentie en die niet bang is iets zelf te kiezen!”
“Klinkt leuk, mag ik ‘m ook als je ‘m uithebt?”
“Tuurlijk liefje, maar ’t is wel echt voor vrouwen, hoor.”

Plaats een reactie