Tekeningen

Eerste expo met mijn tekeningen: De Rijke Buit in Forum Bibliotheek Groningen

Vanaf vandaag tot en met donderdag 18 mei is in de Forum Bibliotheek aan de Boteringestraat een expositie te zien met werken van zogenoemde dubbeltalenten, doorgaans schrijvers en dichters die ook handig zijn met penseel, verf en (kleur)potloden, om maar wat te noemen.
Ook drie van mijn tekeningen hangen erbij, Wolken, Ramen en Stad. Het mooie van de titels is: dat is exact wat je ziet.

Daarnaast hangt er ook werk van onder anderen Hugo Claus, Karel Appel, Elmar Kuiper, Armando, Herman Brood, Remco Ekkers, Joost Oomen, Rogi Wieg, Heleen van Royen, Aafke Steenhuis, Lucebert en Louis Lehmann.

Op donderdag 18 mei, om half acht ’s avonds, gaan de werken onder de hamer tijdens de afsluitende veiling. Jan Mulder treedt die avond op en opent de veiling. Een deel van de opbrengst van de veiling (10% van het opgeld) gaat dit jaar naar een goed doel: IMC Weekendschool Groningen.

Intussen teken ik rustig verder aan een serie stapelgebouwen, steden en volkstuintjes. Deze expositie is de eerste gelegenheid dat ik mijn tekeningen laat zien. Ik ben echt heel benieuwd naar de reacties.

Voor wie het weten wil: ik teken op dik karton met een pennetje en Oost-Indische inkt. Inkleuren doe ik met een kwastje en acrylverf op waterbasis. Met de Wolken-tekening ben ik drie avonden bezig geweest, met de Stad een weekend. Ik signeer achterop, omdat ik het niet mooi vind om een tekening te verpesten met een naam en een datum of jaartal. Ook al is het mijn eigen naam.

(Klik op de tekeningen voor een flinke uitvergroting)