Van Speijk

Expositie van tekeningen bij Plaza Sportiva in Euroborg

In de maand maart hangen een aantal van mijn tekeningen in de exporuimte tegenover de ingang van Plaza Sportiva, in de Euroborg. Het zijn drie grote werken, van 70 bij 50. Moeilijke keuze: het werden huizen, ramen en wolken. Die geven een mooi beeld van hoe mijn tekeningen zijn.

Niet al mijn werk is zo groot: ik maak ook veel tekeningen op 20 bij 20, of 20 bij 30. Leuker wordt het bij afwijkende formaten, maar die laten zich lastig inlijsten voor op exposities.

Ik maak de meeste tekeningen met oost-indische inkt en acrylverf, zodat de kleuren altijd goed blijven. Ik werk met een pennetje, inkleuren doe ik met een kwastpen. Soms werk ik met stiften en pigment liners op karton. Omdat ik met pigmentrijke verf werk, is het mooi om het werk in een baklijst op te hangen, dus zonder vensterglas. Baklijsten – waar de tekening dus verdiept in ligt – zijn bovendien heel geschikt voor vreemde formaten.

Ik teken voor mijn ontspanning: nooit met haast, nooit met meer ambitie dan alleen het hele oppervlak te vullen. Het werkt heel goed in combinatie met podcasts of muziek luisteren. Aan een tekening van 70 bij 50 werk ik ongeveer acht uur, bij voorkeur ’s avonds.

Geïnspireerd? Zelf ook een idee voor een tekening? Laat even een berichtje achter! Ik heb al vaker tekeningen in opdracht gemaakt. De reacties zijn altijd positief: het heeft iets vriendelijks, iets vrolijks.

Klik vooral op de plaatjes, voor een flinke uitvergroting.

Reacties uitgeschakeld voor Expositie van tekeningen bij Plaza Sportiva in Euroborg