Geen categorie

Hoe Johnny werd gered

Hoera! Vandaag ga ik met drie moeders uit. Ik ga met ze op stap om ze door te zagen over hun dochters en met de leukste dochter mag ik vervolgens uit. O Jezus, ik ben enorm gespannen, ik hoop maar dat ik de juiste keus maak. Ik sta in mijn wijde broek met mijn borstelige gelhaar in de voortuin van moeder 1.
Achter in de tuin zitten moeder 1 en dochter 1 te praten ze over de geweldige gelegenheid die ze krijgen om met een jongen in contact te komen. Geen vreselijke dingen over me zeggen, hoor, mam. Nee hoor, maar als hij vraagt wat je hobbies zijn, dan zeg ik wel dat je graag stemmetjes doet. O nee, niet doen (hahaha). Tuurlijk wel, dan doe ik Bill Cosby na (hahaha). Echt niet doen mam. Ach joh, zegt moeder 1, maak je niet druk, ik zeg er tóch bij dat je flink uit de Ruif van de Heilige Voorzijde hebt gesnoept. (hahaha) Is ook zo mam, ik vertrouw je.
Dan gaat de bel. Uh-oh! Nou mam, veel succes. Heb plezier! Dank je liefje, ik ook van jou.
De deur gaat open en moeder 1 zegt verrukt gedag. Deze keer staat mijn wijde broek me bij. Wat een dikke knijters heeft mams. Mijn voorstel: ik hou erg van hiphop en daarom ga ik je leren human beatboxen. Onderweg naar de hangout heb ik goed zicht op de bimbams van moeder 1. Ze zegt plompverloren dat haar dochter haar voorkomen heeft.
Het human beatboxen gaat op zich kut. In het gesprek dat erop volgt, praten we openhartig over seks voor het huwelijk (dochter 1 denkt zelf) en wat haar hobby’s zijn. Moeder 1 antwoordt dat het tellen van haar flinke borsten een hobby van haar is, maar dat is uit de uitzending geknipt. Dan is het tijd om naar moeder 2 te gaan.
Moeder 2 is anders. Ze is zo’n benauwde Christenvrouw die haar dochter rein wil houden tot ze de ware heeft gevonden. Moeder 2 heeft haar vrouwelijkheid aan de derde wereld geschonken want de beide opstikzakjes van het struise bloesje uit de Holly Hobby-keuken bollen niet. En uitgerekend met haar ga ik boardsurfen. De programmaleiding maakt moeder 2 snel duidelijk dat haar dochter niet zal winnen, omdat dat in mijn contract staat. Ik moet namelijk een makkelijk meisje kiezen want het programma wordt gesponsord door een condoommerk. Gekwetst door het nieuwtje, maar kranig door haar rotsvaste vertrouwen vervolgt moeder 2 de show. De trotse manier waarop ze deze commerciële schoffering pareert, spreekt me aan, dat moet ik eerlijk zeggen. De oorlog win je niet met vrouwen die om de haverklap naar de zonnebank moeten om hun imago op kleur te houden. Zou haar dochter ook zo zijn? Dat is nog eens standvastig; dat is nog eens iemand waaraan je je kunt spiegelen in deze onzekere, op snelle kicks gerichte individualistische samenleving! Het boardsurfen lijkt nergens op en dus nemen we afscheid met een vlug hugje. Op naar moeder 3!
Bij ma 3 is de klusjesman langsgeweest. Haar toetoeks wijzen als gekantelde druipstenen in mijn gezicht. Ze heeft enorm zin in iets leuks. Ik zeg dat we pannenkoeken gaan bakken, omdat ik erg van koken hou. Moeder 3 heeft een mouwloos shirtje aan met grote armgaten, zodat ik tijdens het keren van de eerste pannenkoek zie dat de huid die is opgeofferd voor de booblift zich als een lap verbrand vel onder haar oksel spant.
Dan is het tijd voor de finale. Voor het eerst staan alle moeders op een rijtje, ergens op een tochtige pier aan het water. Ze hebben het enorm naar hun zin gehad en ik zeg dat ik het onvergetelijk vond. Maar goed, ik zal toch een keuze moeten maken. Dochter 3 wordt het niet, want ik hou niet van blond. Ze stapt uit, gaat naast haar moeder staan en sist kort in mijn richting. Dan is het de beurt aan moeder 1. Ik zeg dat ik niet met haar dochter zal uitgaan, maar voordat ik aan mijn motivatie kan beginnen, komt de programmaleider naar me toe en gebaart dat alles opnieuw moet. De lampen gaan uit en de crew loopt drukdoende over de set. Dochter 3 maakt aanstalten terug te gaan in de auto, maar dan gebeurt het: moeder 2 recht haar rug en achter haar verschijnt een fel licht. Ze stijgt op en dertig centimenter boven de grond zegt ze, terwijl ze naar de auto wijst: “ontmoet mijn lieve dochter.” Ik kijk naar de auto, die ook oplicht en verandert in een open wagen met gouden paarden. De dochter is de mooiste dochter die ik ooit heb gezien. Verblind door haar schoonheid en aantrekkingskracht loop ik op de wagen af. Ik stap in en twee tellen later stijgen we op, de verbaasde meute achterlatend. Arme schapen, denk ik nog, voordat ik me definitief nestel in de boezem van mijn lief.

Plaats een reactie