Buro05, Literatuur & Poëzie, Strips & comics

In aantocht: Duplex, acht grafische gedichten gebundeld

Duplex-omslag-v02 kleinerOp vrijdag 10 juni is het zover. Dan wordt tijdens Poetry International het Duplex-album gepresenteerd: een bundel met grafische gedichten van Delphine Frantzen en Maud Vanhauwaert,  Maarten van der Graaff en Maarten De Saeger, Ellen Deckwitz en Ruben Steeman, Anneke Claus en Serge Baeken, Marije Langelaar en Wilbert van der Steen, Daniël Dee en Robert van Raffe, Tsead Bruinja en Lies Van Gasse, en Dennis Gaens en Sam Peeters.

Het boek wordt twee dagen later, op zondag 12 juni, ook tijdens de Stripdagen Haarlem gepresenteerd. Op beide presentaties is een aantal dichters en striptekenaars aanwezig om over het project en hun samenwerking te vertellen.

Over hoe Duplex in elkaar steekt en wat het precies is, lees je alles in de VPRO-gids (pagina 1 hier, pagina 2 hier) en Zone 5300 (hier).

Binnenkort meer Duplex-nieuws: over de expositie in het Nederlands Stripmuseum (opening op vrijdag 22 juli) en de Britse versie van Duplex, die in mei 2017 in Cheltenham wordt gepresenteerd.

Alles op z’n tijd. Voor nu belangrijk: de presentatie in Rotterdam tijdens Poetry International is op vrijdag 10 juni, van 17.45 tot 19.00 in de kleine zaal van het RO-theater. De presentatie tijdens de Stripdagen is op zondag 12 juni, van 15.00 tot 16.30 in de Pletterij in Haarlem.

Plaats een reactie