Geen categorie

Koortsachtig overleg

“Dag dokter, fijn dat u even tijd voor me heeft kunnen vrijmaken in deze hectische dagen. Ik zit namelijk met een paar vragen, want die hele grieptoestand stijgt me boven het hoofd. Klopt het bijvoorbeeld dat er sinds een paar dagen is besloten om juist minder te gaan vaccineren, nadat in Canada is gebleken dat ingeënte mensen twee keer zo veel kans maken om de griep te krijgen? Want het is toch ook zo, dokter, dat in de bijsluiter van het vaccin staat dat de kans op het Guillan-Barrésyndroom wel degelijk aanwezig is na inenting? Of weten alleen de Canadezen dat? Dat syndroom zorgt toch voor verlammingsverschijnselen? Als ik het goed heb begrepen, uit alle dingen die je over de Mexicaanse griep hoort, en dat is nogal wat, dan is er een kans van één op honderdduizend om aan de griep te overlijden, terwijl volgens de bijsluiter van het vaccin er een kans van één op tienduizend is dat je dat syndroom krijgt. Ik weet niet veel van wiskunde, dokter, maar dat klopt toch niet? Af en toe denk ik dat het een paniekcampagne is, waardoor de farmaceutische industrie weer flink winst kan maken. Want het is wel heel toevallig, hè dokter, dat de verzekeraars en apothekers allemaal de broekriem aanhalen, waardoor de winsten van de farmaceutische industrie onder druk komen te staan, en dat we nu ineens… afijn, u weet wel dokter. U bent ook niet van gisteren, toch? Want toen zeiden ze nog dat het mild was, flink afgezwakt, code oranje, neigend naar donkergeel. Volgens mij is het een gewoon griepje, zoals elk jaar, maar is de overheid bang dat de mensen ziek thuis komen te zitten, wat tot gevolg heeft dat de economie nog verder onder druk komt te staan. Zo is het toch? Het is toch allemaal gedoe om geld? Of is dat alleen maar bedacht om de mensen af te leiden van de gevaren van de bijwerkingen die optreden na vaccinatie? Want het is wel héél opvallend dat de regering zich juridisch zeer goed heeft ingedekt hè? Eigenlijk is het toch zo klaar als een klontje, dokter?”
“Dat zijn een heleboel vragen, meneer Nieuwenhuis, en ik zie aan uw rode konen dat u een beetje warm bent. Ik stel voor dat u rust neemt, voor een paar dagen.”
“Is het dan weer over, dokter?”
“Ja hoor, vijf dagen even geen krant, internet en televisie en u bent zo weer de oude.”

3 Reacties op “Koortsachtig overleg”

  1. Stefan says:

    Bedankt voor de link. Indrukwekkend hoe de non de hele situatie beschrijft. Iemand die gevoelig is voor samenzweringen zal in haar verhaal veel bewijzen zien.

Plaats een reactie