Buro05

Kunstmap ’28, Groningens Ontzet in prent en poëzie’ bijna uitverkocht

Vijf dagen nadat burgemeester Peter Rehwinkel, in het bijzijn van de leden van de Ontzetverenigingen van Leiden, Haarlem en Groningen, de kunstmap ‘28, Groningens Ontzet in prent en poëzie‘ in ontvangst nam, is de map bijna uitverkocht. Tijdens de festiviteiten rond Bommen Berend werd de map gepresenteerd, met voordrachten van de betrokken dichters op het podium aan de Hoge der A.
Na 28 augustus kon de balans worden opgemaakt: van de mappen is een zeer beperkt aantal over. Een exemplaar is te verkrijgen via het Grafisch Centrum Groningen, voor de prijs van EUR 50, uiteraard zolang de voorraad strekt. Enkele exemplaren zullen bovendien te koop zijn bij boekhandel Godert Walter in Groningen.
Aan de map werkten de volgende dichters mee: Rik Andreae, Fieke Gosselaar, André Degen, Aly Freije, Jane Leusink, Machteld Brands, Arjen Nolles en Stefan Nieuwenhuis.
De gedichten zijn gezet door Groningse typografen, te weten Hanneke Briër, Elze ter Harkel, Hans Horn, Piet Niemeijer, Henk van der Mey, Maiki Mijnssen en Feike Boorsma.
Een aantal gedichten heeft als uitgangspunt gediend voor Groningse grafisch kunstenaars, namelijk Antje Veldstra, Wilma Vissers, Maria de Werker en Wim Kroon. Hans Horn is de vormgever van de map die door Hans Tent is bezeefdrukt.

Plaats een reactie