Buro05, Noorderzon & Literaturia

Literaturia dag 1: Theo van den Boogaard

401712_212487628833568_1571049907_a De achtste editie van Literaturia is gisteravond in de grote Ophelia-tent van start gegaan met de voorstelling Bob Dylan Illustrated van (strip)tekenaar Theo van den Boogaard. Begeleid door Maurits Fondse op piano, Paul Pleijsier op gitaar zong Van den Boogaard nummers van Dylan, terwijl het publiek keek naar de illustraties die hij bij de teksten van Dylan had getekend.

Een aantal van deze illustratie-series verschenen eerder in het boek Bob Dylan Illustrated dat bij de Bezige Bij / Oog en Blik verscheen.

De tent zat vol, de sfeer was goed en de temperatuur aangenaam. De voorstelling was mooi en de illustraties -te zien op een waanzinnig groot scherm- waren prachtig: veel stijlen, veel sferen en altijd perfect passend bij de Dylan-liedjes. Het publiek liet zich niet onbetuigd en eiste zelfs een aantal  toegiften.

De kop is eraf, Literaturia is begonnen en als deze voorstelling de maat aangeeft voor de rest van Noorderzon, hebben we niets te vrezen. Wie het gemist heeft, kan twee nummers bekijken: Balad of a thin man en When the ship comes in.

 

Plaats een reactie