Buro05, Noorderzon & Literaturia

Literaturia dag 3: Mathijs Deen, Derk Bolt en Constant Meijers

401712_212487628833568_1571049907_aDe zondag van Literaturia is heel memorabel verlopen. In de middag stonden reisverhalenschrijvers Derk Bolt (van het bekende tv-programma Spoorloos) en Waddenchroniqueur Mathijs Deen op het programma, in het kader van het thema reizen met schrijvers.
Net terug van vakantie en derhalve getooid met strooien hoed vertelde Derk Bolt over zijn belevenissen in Bangladesh en donker Afrika, waarna Mathijs Deen de uitverkochte zaal inpakte met zijn boeiende verhalen over Ameland, badkarren en het ontstaan van de eerste luxe resort door toedoen van John Eric Banck. De rij bij de Wadse boekenverkoop na afloop was terecht schier eindeloos.

In de avond was het tijd voor Neil Young en Constant Meijers. Alleen de laatste was komen opdagen, maar wel met het complete oeuvre van Young op vinyl. Het werd een lange avond plaatjes draaien, voorzien van smeuiige anekdotes en persoonlijke ontboezemingen. Het publiek, dat bestond uit fans, connaisseurs en ouwe rockers, vermaakte zich opperbest met Youngs biograaf die bijzonder op dreef was en naar eigen inzichten meebrulde met de muziek en zich hier en daar aan een choreografietje waagde.
Het bleek ondoenlijk om 45 jaar rockgeschiedenis in anderhalf uur te persen en toen de tijd erop zat, waren we in 1976 aanbeland. Alle bezwaren werden van tafel geveegd en door gingen we, in de uitverkochte Desdemona-tent. Het werd een latertje, maar dat deerde niemand: als het om Young gaat is alles geoorloofd.
Neil Young gemist? Kijk de video-impressie van het optreden van Constant Meijers.

Plaats een reactie