Muziek

Luisteren: Wizzz french psychorama

wizzz 3Vier jaar geleden moest ik plaatjes draaien op een feestje. Ik was daar als DJ Andy Knopfen, de DJ die alleen maar Duitse muziek draait. Altijd erg leuk, want mensen zijn dol op een gimmick. De organisatie had ook een Franse DJ geregeld, het was iets met een landenthema vermoed ik, maar hoe dan ook: daar maakte ik kennis met wizzz, freakbeat en french psychorama. Geweldig. Een openbaring.

Wizzz en freakbeat zijn benamingen voor psychedelische Franse beatmuziek uit de periode van 1964 tot 1970. Het is muziek met veel branie, witte rook, vuige teksten, maar ook met te gekke arrangementen.
Er zijn een paar heel goede verzamelaars met curieuze wizzz en freakbeat en de beste is Wizzz french psychorama van het Franse Born Bad-label, waarvan onlangs deel 3 verscheen.

De LP kwam vorige week binnen en het was meteen raak. Sindsdien is het weer Fransje Smeerkaas die in huize Nouvellemaison de dienst uitmaakt.
Voor mensen met avontuurlijke oren heb ik een lekkere Spotify playlist samengesteld. Met natuurlijk Jacques Dutronc, mijn favoriet Guy Skornik en Brigitte Fontaine.  Allongez-vous sur votre dos et profitez!

Plaats een reactie