Literatuur & Poëzie

Mijn nieuwe roman ligt nu in de boekhandel: Zo vergeefs is het niet

Mijn nieuwe roman is verschenen: Zo vergeefs is het niet ligt nu in de boekhandel. Vraag er vooral naar bij je lokale boekhandelaar, hij/zij kan het je binnen één dag leveren en vaak is er ook nog iets van een bezorgservice of zo. Woon je erg afgelegen, of ga je gewoon niet graag de deur uit met dit weer, dan kun je het ook bij de dikke blauwe meneer bestellen. Ook Bol levert het boek in een dag. Of zoals zij het dan zeggen: voor 23:00 besteld, morgen in huis. BESTEL METEEN.

Hier de flaptekst als teaser en daaronder een korte beschrijving van de inhoud – geschreven door mijn uitgever die het goed met me voorheeft:

Je wordt geen dichter, dat bén je. Het is een manier van leven, een noodzaak. Hein Heusz heeft de keuze gemaakt. Hij leidt uit alle macht een dichterlijk bestaan. Dat valt vies tegen, maar nutteloos? Nee. Zo vergeefs is het niet.

In Zo vergeefs is het niet portretteert Stefan Nieuwenhuis (1972) op meesterlijke wijze het bedompte wereldje van de poëzie. Inzet is de strijd om het stadsdichterschap, waar Hein Heusz, de hoofdpersoon van deze roman, als winnaar uit tevoorschijn hoopt te komen. Om dit einddoel te bereiken verkondigt hij onvermoeibaar dat andere dichters er niks van kunnen en hijzelf zo’n beetje de enige redding is van de dichtkunst. Zelfs het via aanpassingen salonfähig maken van zijn poëzie is voor Hein geen probleem – als hij maar de nieuwe Stadsdichter wordt. En eindelijk een beetje erkenning krijgt.

Binnenkort volgen de eerste recensies en reacties. En niet te vergeten: het omslag, met spannende binnenflappen, is ook op meesterlijke wijze gemaakt, en wel door Typex. Wil je een grote jpg van het omslag voor je blog of site, dan vind je die hier. Je mag ‘m gebruiken onder voorwaarde van naamsvermelding © Typex. Oké?

Stefan Nieuwenhuis – Zo vergeefs is het niet.
Uitgeverij Douane. 308 pagina’s. € 19,50.
ISBN 978 949 302 0153.

Reacties uitgeschakeld voor Mijn nieuwe roman ligt nu in de boekhandel: Zo vergeefs is het niet