Literatuur & Poëzie

Ode aan de oester onthuld in restaurant Brussels Lof

Gisteravond is in Brussels Lof, het uitmuntende Groningse restaurant voor vissig en vegetarisch genieten, een gedicht van mijn hand onthuld. Ditmaal niet aan de gevel, waar sinds anderhalf jaar gedichten hangen van Driek van Wissen en van mij, maar binnen: naast de keuken leest de bezoeker een Ode aan de oester.
Reden van de onthulling is het eenjarig bestaan van het Oestergenootschap, het culinair-culturele genootschap van Groningen dat de lokale cultuursector een warm hart toedraagt. Gisteravond waren de leden bijeen voor een bescheiden viering. Dat gebeurt, zoals dat heurt, met oesters, wijn en beschaafde conversatie.

Ode aan de oester

De oester die heeft zogezegd
zijn uiterlijk niet bijster mee
toch behoort hij zeer terecht
tot de fijnste smaken uit de zee

Men kraakt de schelp en slurpt de oester
bijzonder bon voor de santé
’t is de reden dat ik ze koester
neem er zelden één of twee

een schaal vol, meer nog, dat is beter
Fine de claire met Chardonnay
de oester is voor deze eter
het hoogtepunt van het diner

Plaats een reactie