Literatuur & Poëzie, Poëzie DJ

Optredens tijdens Poetry International en Nacht van Kunst en Wetenschap

1082_fullimage_poetry international festival_560x350Van dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 juni treed ik weer dagelijks op tijdens Poetry International, het toonaangevende internationale poëziefestival in de Rotterdamse Schouwburg. Iedere werkdag presenteer ik samen met Daniël Dee het Poëziecafé, steeds vanaf vier uur in de foyer van de Schouwburg. Dee de praatjes, ik de plaatjes en de dagelijkse poëziequiz.

Op de slotavond, dat is zaterdag de dertiende, draai ik de hele avond -en nacht- dansplaatjes samen met “Rocket” Erik Sfeerbeheer: funk, soul, disco en verder alle stijlen waarin het woordje ‘niche’ zit. We komen met het busje, dus we hebben zeker 500 kilo vinyl bij ons. Als dat niet poëtisch is, dan weet ik het ook niet meer.

platenspeler 78Op zaterdag 6 juni sta ik met de collega’s van Rocket Industries op de Nacht van de Kunst en Wetenschap, bij de entree van Leescafé Belcampo in de bieb van Groningen. Gewapend met parate kennis, boekenwijsheid én honderden heerlijke 78-toerenplaatjes uit een grijs verleden stellen wij slechts één vraag: welke wijsheid wilt u met ons delen?

Samen met de bezoekers werken we aan een omvangrijk oeuvre van wijsheden en tegelspreuken.
De resultaten worden vertoond op schermen die op verschillende festivallocaties staan. Aan het einde van de avond hebben we een voorraad wijsheden waar de wereld jaren mee vooruit kan. Een prachtig vooruitzicht.

Plaats een reactie