Geen categorie

Poëziemap Groningens Ontzet verschijnt op 28 augustus

Dit jaar wordt er op 28 augustus, tijdens de viering van Groningens Ontzet, het resultaat van een poëtische kunstproject gepresenteerd. Acht Groningse dichters, te weten Rik Andreae, Jane Leusink, Aly Freye, Fieke Gosselaar, Arjen Nolles, Machteld Brands, André Degen en Stefan Nieuwenhuis hebben zich laten inspireren op Bommen Berend en het Ontzet. De dichterlijke resultaten worden vervolgens in ets en zeef-, diep-, hout- en steendruk verbeeld door grafici en gezet door typografen. Dit resulteert in een volledig handgemaakte kunstmap waarin de gedichten en prenten verzameld zijn.
Aan het project werken, naast de dichters, grafici en typografen, ook het Grafisch Centrum en het Grafisch Museum mee. Het project, dat door mij is opgezet in het kader van mijn Stadsdichterschap, zal op dinsdag 28 augustus worden gepresenteerd aan de Hoge der A, tijdens de festiviteiten rondom Bommen Berend. De exclusieve en eenmalige poëziemap zal in een gelimiteerde oplage worden verkocht. In mei begint de voorintekening. Meer informatie daaromtrent volgt spoedig.

3 Reacties op “Poëziemap Groningens Ontzet verschijnt op 28 augustus”

  • Stefan Nieuwenhuis says:

   Henk,
   Paul doet mee aan het Tram-poëzie-project. Ik probeer alle 35 Groninger dichters zo keurig mogelijk over alle projecten te verdelen. En daarbij: wat eenmaal geschreven is, verzuurt niet!
   Groet,
   Stefan

Plaats een reactie