Buro05

Presentatie dichtbundel Nassauschool over Bommen Berend op 28 augustus

Op dinsdag 28 augustus – tijdens de viering van het Ontzet van Groningen – wordt de bundel ‘Feest nu in de stad’ van de Nassauschool gepresenteerd. De bundel, met gedichten over Bommen Berend en het Ontzet, is de derde in een reeks dichtbundels die ik, in mijn hoedanigheid van Stadsdichter, samen met leerlingen van Groningse scholen heb gemaakt.

Met de opdracht ‘schrijf een gedicht over het Ontzet van Groningen’ ben ik naar de Nassauschool gegaan. Ze kregen geschiedenislessen over de zeventiende eeuw en over het beleg en gingen aan het schrijven. De resultaten van de opdracht zijn gebundeld in ‘Feest nu in de stad’.

De bundel zal op 28 augustus te koop zijn aan de Hoge der A, waar Buro05 samen met Berger & De Vries een grote boeken-, grafiek-, strip- en kindermarkt organiseert. Er is een podium met muziek, voordrachten en presentaties, en kinderen kunnen bij de stand van het Grafisch Museum zelf boekenleggers, ansichtkaarten en prenten te maken met behulp van de Werkman-techniek.

Hou de aankondigingen in de gaten. Het volledige programma verschijnt binnenkort op deze site en in de speciale Bommen Berend-bijlage van het Dagblad.

Plaats een reactie