Geen categorie

Presentatie Po-E-Matic en de nieuwe generatie Groningse dichters tijdens Gedichtendag

Op donderdag 31 januari neem ik tijdens de landelijke Gedichtendag op gepaste wijze afscheid van de stad. Dat gebeurt met een middagprogramma dat om half twee bij boekhandel Van der Velde begint, met optredens van de nieuwe generatie Groningse dichters, te weten Leonie Veraar, Obe Alkema, Mathilde Kuijper, Jannes Heidinga en de huidige huisdichter van de universiteit, Pauline Sparreboom.
In een doorlopend programma, dat duurt tot half vier, dragen deze jonge dichters voor, afgewisseld met voordrachten van mij. Het vindt plaats op de bovenverdieping van boekhandel Van der Velde, A-Kerkhof 45-47 in Groningen. De toegang is vrij.
Om half vier vertrekt het gezelschap in optocht van boekhandel Van der Velde via Munnekeholm en het Gedempte Zuiderdiep naar het Emmaplein, waar ik om vier uur ’s middags de Po-E-Matic zal onthullen. Po-E-Matic is de eerste interactieve gedichtengenerator van Nederland en is door mij ontwikkeld in samenwerking met Vincent Bruijn. Bezoekers kunnen door middel van keuzes en ingevoerde woorden een eigen uniek gedicht samenstellen. Dit resultaat wordt verstuurd naar de website van Po-E-Matic, waar het gedicht te lezen is. Po-E-Matic is het eerste interactieve kunstwerk in NP3.npeg, het doorlopende publieke programma van het Groningse NP3 in de Videobusstop van Rem Koolhaas aan het Emmaplein.
Na de onthulling is er een borrel die tot half zes duurt.
’s Avonds wordt er in het Grand Theatre bekend gemaakt wie voor de komende twee jaar mijn opvolger wordt als Stadsdichter van Groningen.

Plaats een reactie