Geen categorie

Presentatie Stad in Verzen en onthulling Forumgedicht in woord en beeld

De presentatie van de poëtische stadsplattegrond Stad in Verzen was een blijde gebeurtenis. Bovenop het Informatiecentrum op de Grote Markt was presque tout literair Groningen aanwezig voor een glas glühwein, warme choco en de presentatie, plus de onthulling van het Forumgedicht dat vanaf vandaag te zien is op de bovenste trappen van het Informatiecentrum. Forumbaas Bas van Kampen opende de middag met enkele woorden, waarna wethouder Dig Istha de koppeling legde tussen poëzie en gezondheid: met de fiets- en wandelroute op de plattegrond kunnen Groningers zich van hun culturele én sportieve kant laten zien. Daarna was het tijd voor de onthulling van het gedicht, de onvermijdelijke voordracht en het uitvouwen van de plattegrond. Het werd er spontaan warm van, bovenop het Informatiecentrum.
Stadschroniqueur Beno Hofman wist me nog te vertellen dat dit het eerste gedicht is dat ooit óp de Grote Markt is geplaatst. Leuk voor literaire quizjes, wandelingen en de annalen.

Stad in Verzen is te koop bij het VVV-kantoor voor 3,95. Met de bon uit de Groninger Gezinsbode (van donderdag 20 december) is de plattegrond aldaar verkrijgbaar voor 2,50. Binnenkort ook te koop bij de Groninger boekhandels.

Hier lees je het verslag dat Joep van Ruiten in het Dagblad van het Noorden schreef.
Hier kijk je het nieuwsbericht over de presentatie van OOG TV.
Hier kijk je de reportage van Bovenop, de nieuwswebsite van de masteropleiding journalistiek van de RUG.

De foto’s zijn van Suze Sanders.

  (klik op de foto’s voor een vergroting)

Plaats een reactie