Buro05

Presentatie Stad in Verzen en onthulling Forumgedicht op Informatiecentrum Grote Markt

Op donderdag 20 december presenteert de Stadsdichter van Groningen, Stefan Nieuwenhuis, zijn bundeling stadsgedichten. Dat gebeurt bovenop het Informatiecentrum aan de Grote Markt. Wethouder Dig Ishta zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen en het gedicht ‘Forum’ van Nieuwenhuis onthullen. Dat gedicht is te lezen op de trappen van het Informatiecentrum. De feestelijke bijeenkomst is om 13.00 uur.

Nieuwenhuis schreef vanaf februari 2011 iedere maand een stadsgedicht dat steeds in de Groninger Gezinsbode werd afgedrukt. De gedichten gingen steevast over een markante locatie in Groningen, onder de titel Stad in Verzen. Deze 22 gedichten zijn nu verzameld en als een stadsplattegrond uitgebracht, met een wandel- en fietsroute langs de gedichtenlocaties. Vertrekpunt van beide routes is het Informatiecentrum op de Grote Markt, waar de poëzie-plattegrond te koop zal zijn voor
€ 3,95.

Eén van de gedichten uit Stad in Verzen gaat over de meestbesproken locatie van de afgelopen jaren: die van het nu in aanbouw zijnde Groninger Forum. Het gedicht daarover zal donderdag 20 december worden onthuld op de trappen van het Informatiecentrum.

(tekst: persbericht Gemeente Groningen)

Plaats een reactie