Geen categorie

Roodzakken

Bij ROOD hebben ze het duidelijk niet zo op huisbazen: ieder jaar nagelen ze de vreselijkste huisjesmelker aan de schandpaal. Los van het totale gebrek aan stijl vinden ze bij de jongerenafdeling van de SP dat ze goed bezig zijn door ‘grove misstanden’ aan de kaak te stellen. Dat het sinistere clubje dat doet op een manier die ronduit schunnig is, deert ze in het geheel niet. Wilders zou zich er onmiddellijk thuis voelen.
Afgelopen week was het weer bingo in Groningen, toen kamerverhuurder Wim Bulten er voor de tweede werd ingeluisd door het Rode Rattenvolk. Het opzetje las als een spannend jongensboek: twee achterbakse types logen tegenover Bulten dat ze van de Universiteitskrant waren en lokten hem onder valse voorwendselen naar Huis de Beurs. Ondertussen had het moedige, krakersvriendelijke clubje de lokale en landelijke media opgetrommeld om de nietsvermoedende Bulten breeduit af te branden. Ze verstopten zich onder tafels en achter planten om de man te overweldigen zodra hij binnen zou komen. Het zou de smeerlap leren meisjes te laten strippen voor een kamer.
Wat zegt u me daar? Jazeker, deze gladde pad schaamde zich nergens voor en buitte de woningnood uit om zo aan zijn gerief te komen. De aanwezige journalisten vraten deze kul zonder kritische vragen te stellen en zo kon het gebeuren dat heel Nederland zag en hoorde wat voor een slecht mens die Bulten wel niet was. Tot een student de dag erna vertelde dat het ging om een broodjeaapverhaal. Er was nooit iemand uit de kleren gegaan.
Hup, daar hobbelde het journaille voor een beetje wederhoor naar spreekbuis Brandenbarg van ROOD. Die kon zich voorstellen dat Bulten not amused was, maar verder vond hij dat ze niets fout hadden gedaan. Excuses of een rectificatie? ROOD piekerde er afgelopen zaterdag in deze krant niet over. Sterker nog: die Bulten moest zich hoe dan ook schamen. Er waren namelijk vijftien klachten binnengekomen en die waren allemaal keurig gecheckt. Allemaal? Nee, die over het strippen niet. Dat was een anonieme klacht. Maar wel een serieuze, want over zoiets ernstigs jok je niet, vinden ze bij het plotseling erg gevoelige ROOD. En dus werd de huisbaas neergezet als een viezerik.
Als dit schaamteloze volk de toekomst van de SP vertegenwoordigt, dan is Kant mooi op tijd vertrokken, samen met alle kiezers die de partij onlangs hebben afgedankt. Het zou de SP sieren afstand te nemen van de abjecte en infame werkwijze van deze populistische puberhorde met hun linkse hobbies.

5 Reacties op “Roodzakken”

 1. henk says:

  prima stukje over roodzakken,uit het hart gegrepen,wanneer gaan ze de slechtste huurders in het zonnetje zetten,die de boel vernielen,huur niet betalen of er een zwijnestal van maken.Ken die men. Bulten niet ,maar als je een hoop huurders hebt gaat er ook wel eens iets fout,ga zo door men. nieuwenhuis

 2. Sonja says:

  Tegen huisjesmelkers actie ondernemen is natuurlijk prima, alleen je moet wel eerst zorgen dat je bewijzen hebt. Bijvoorbeeld een aangifte of zo. Anders is het hek van de dam, en kunnen we straks lynchpartijen verwachten, al dan niet met behulp van de SP…

 3. Klaas says:

  Haha eigen schuld dikke bult zou ik zeggen. Als de zogenaamde journalisten hun werk niet willen doen en controleren wat er waar is van een verhaal dan maar de ander de schuld geven. Ga je werk doen man en ga niet zitten huilen als een of andere kleine organisatie een foutje maakt.

  Ik ken zelf mensen die bij die Bulten huren en nee die hebben niet gestript maar, zei zeggen zelf ook dat als je niet lief accepteerd wat je wordt opgelegd kun je op een veeg uit de pan rekenen.

  Nogmaals meneer Nieuwenhuis moet zijn werk gewoon gaan doen en kijken wat er wel aan de hand is.

 4. Stefan Nieuwenhuis says:

  Beste Klaas,

  Dank voor je reactie. Toch even enkele nuances:

  Ik ben columnist, geen journalist. Mijn kritiek is niet alleen gericht aan ROOD (vanwege de laster en de leugens), maar ook aan de betrokken journalisten die alles voor zoete koek aannemen, geen hoor en wederhoor toepassen en niets verifiëren.

  Het werk van een columnist is niet op de stoel van een journalist gaan zitten en zijn of haar werk overdoen. Een column volgens Wikipedia: een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert. De column is een beschouwelijker variant van het cursiefje, dat het meer van humoristische observatie en vertelling moet hebben. Het is vaak ook iets objectiverender.

  Daarnaast vraag ik me af of ROOD zomaar een of andere kleine organisatie is, zoals je beweert. Het is de jongerenorganisatie van een van de grootste politieke partijen in Nederland (qua zetels en leden).

  Dat Bulten misschien een nare man is, kan heel goed zijn. Ik verdedig Bulten in mijn column niet. Het was me te doen om de werkwijze van ROOD: kom in ieder geval met misstanden die klip en klaar zijn, in plaats van met leugens en anonieme tips. Als je op Google naar Wim Bulten zoekt, krijg je alleen maar verhalen over strippen en dergelijke. Dat achtervolgt hem nog een paar jaar, daar kun je gevoeglijk vanuit gaan. Dat is op z’n zachtst gezegd onbehoorlijk en daar ging mijn column over.

 5. Klaas says:

  Nou vooruit dan nog maar keer,

  Mijn excuus voor het feit dat ik je voor een journalist heb uitgemaakt, en dan nog wel voor een die zijn werk niet goed doet.

  Volgens mij werk je wel bij het dagblad waar ze dondersgoed weten dat het ROOD waar je over spreekt zeker geen grote organisatie is maar misschien dat ik mij daar meer in heb verdiept dan U.

  En dan mag het zo zijn dat u meneer Bulten niet verdedigd, maar u lijkt wel helemaal zijn kant te kiezen met uw reactie. Maar dat zal dan ook horen bij de tam-tam van een column.

  En om vervolgens zelf met de allergrootste klasse ROOD het “Rode Rattenvolk” te noemen. Nou misschien ben ik dan de enige die dit wat hypokriet vind.

Plaats een reactie