Buro05

Sneak preview: kunstmap ’28, Groningens Ontzet in prent en poëzie’

Op dinsdag 28 augustus, tijdens de festiviteiten rondom het Ontzet van Groningen, wordt de kunstmap ’28, Groningens Ontzet in prent en poëzie’ gepresenteerd. In de map, die volledig met de hand is vervaardigd, zitten acht handgedrukte pagina’s met gedichten van Rik Andreae, Jane Leusink, André Degen, Aly Freije, Arjen Nolles, Fieke Gosselaar, Machteld Brands en Stefan Nieuwenhuis. Deze pagina’s zijn vormgegeven en gezet door de Groningse typografen Henk van der Meij, Hans Horn, Piet Niemeijer, Elze ter Harkel, Feike Boorsma, Pim Witteveen, Hanneke Briër en Maiki Mijnssen. De gedichten zijn gedrukt in het Grafisch Museum door Gert Klungel en Wolfgang Hansel.
Een aantal grafisch kunstenaars van het Grafisch Centrum Groningen heeft zich laten inspireren door de gedichten. In iedere map is een prent bijgevoegd, van Maria de Werker, Antje Veldstra, Wilma Vissers of Wim Kroon.
De map is volledig met de hand gemaakt en afgewerkt door Hans Horn en Hanneke Briër. Het omslag van de map en het colofon zijn gezeefdrukt door Hans Tent.

De kunstmap verschijnt in een eenmalige oplage van 100 genummerde exemplaren. Alleen op 28 augustus wordt de map verkocht voor 28 euro. Daarna zal de prijs hoger zijn. Op de Grote Boeken- en Grafiekmarkt aan de Hoge der A is de map vanaf 11 uur te koop. De presentatie van ’28’ is om 14 uur op het grote podium bij de Visserstraat.

2 Reacties op “Sneak preview: kunstmap ’28, Groningens Ontzet in prent en poëzie’”

  • Stefan Nieuwenhuis says:

   Komt voor elkaar, Jan! Ik zal een exemplaar voor je reserveren.
   Dank voor je reactie in ieder geval en tot gauw,
   Stefan

Plaats een reactie