Geen categorie

Sneeuw, leuk!

“Het blijft maar sneeuwen, hè.”
“Ja, hartstikke leuk. Alles ziet er zo mooi uit.”
“En we hebben de witte kerst gekregen die we al zo lang niet meer hebben gehad.”
“Precies, we boffen, al moet ik zeggen dat het wel irritant is dat sommige mensen niet het fatsoen kunnen opbrengen om hun stoep schoon te houden. Ik bedoel, op sommige stukken moet je echt uitkijken dat je niet onderuit gaat.”
“Ze zouden het gewoon verplicht moeten stellen om je eigen stoep te vegen. Straatje niet gedaan? Hop, boete van zestig euro. Het zal ze leren.”
“Ik zeg maar zo: iedereen moet zorgen dat zijn eigen sneeuw geen overlast veroorzaakt.”
“Inderdaad, soms vraag ik me wel eens af waar onze verantwoordelijkheid is gebleven. En niet alleen op straat hè. Ik was laatst in de supermarkt, nou, daar was het me toch glad en vies. Ik moest me aan mijn winkelwagentje op de been houden. Dus ik zeg tegen die bedrijfsleider dat het zo niet kan, zegt hij doodleuk dat er niet tegenop te vegen is, omdat er per uur vierhonderd man met vieze voeten naar binnen banjeren. En ik moet dat allemaal maar pikken.”
“Mensen zouden hun schoenen buiten moeten afkloppen. Dat doe je thuis toch ook?”
“Zou je zeggen, maar zo zijn de mensen niet meer. Ze houden alleen zichzelf staande.”
“Levensgevaarlijk! Ik was vorige week even met de auto op de weg, ik kan je zeggen: dat is ook geen pretje. Die fietsers slingeren alle kanten op. Echt uitkijken, je hebt zo een kras in de lak. En denk je dat het helpt als je flink toetert? Dacht ’t niet. Ze trekken zich er tegenwoordig niks meer van aan.”
“De sneeuwetiquette zijn ver te zoeken.”
“Meid, ik wil het net zeggen.”
“Vrijdag stond er een bestelbusje dwars in de straat. De bestuurder kon er met geen mogelijkheid uit. Ik heb zeker een half uur staan kijken naar hoe die man probeerde zijn bus weer vlot te trekken. En niemand die hem hielp. Zó erg om te zien.”
“Zo is het tegenwoordig. Ik was dit wekend nog in de binnenstad, op zoek naar moonboots voor de kinderen. Denk je dat die er nog zijn? Mooi niet. Alles uitverkocht. En dan denk ik: het sneeuwt al weken, dan kun je toch wel een fatsoenlijk aantal snowboots inslaan?”
“Ik zou blij zijn als dit weer achter de rug is.”
“Maar de kerst was wit.”
“Ja, dat was prachtig!”

Plaats een reactie