Buro05

Vanaf 17 mei in Groningen: internationale expo rond De absurde wereld van Daniil Charms

Charms door Wouter GresnigtIn het kader van het Time Shift Festival en het Ruslandjaar is van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 mei in het voormalig postkantoor aan de Munnekeholm in Groningen werk te zien van meer dan tachtig margedrukkers, illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en vormgevers die zich hebben laten inspireren door het werk van de Russische schrijver Daniil Charms. De bijdragen komen uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland, Zweden en Rusland. De expositie wordt omlijst met theaterperformances en doorlopende (animatie)filmvertoningen.
De expo is iedere dag van 11 tot 18 uur en donderdag tot 21 uur geopend en vrij toegankelijk. De theatervoorstelling zijn op zondagmiddag, donderdagavond en tijdens de slotavond.

Op de Charms-expo is werk te zien van onder andere Marcel Ruijters, Wouter Gresnigt, Arend Jan van Oudheusden, Eva en Anne Staal, Tonio van Vugt, Rik Wielheesen, Delphine Frantzen, Kerstin Preßler, Charlotte Peys, Remco Polman, Merel Barends, Ludwig Volbeda, Sander Platjouw, Jan en Ingeborg Vriends, Lamelos, Robin ter Beke, Wilma Vissers en Paul Bodoni. Uit Rusland komen bijdragen van Aleksandr Stroilo, Mikhail Karasik, Oleg Dergachev, Marina Spivak, Victor Goppe, V. Shliundin, Sergei Iakunin, S. G. Shlepakov, Elaterina Petrova, Iurii Shtapakov, Dmitrii Saenko, Olga Florenskaia, Vladimir Sitnikov, Daniil Shirokov en Petr Perevezentsev.
Meer namen volgen binnenkort. Alle actuele info vind je op Facebook.

De expositie is opgezet door Buro05, in samenwerking met het Van Abbemuseum.

Plaats een reactie