Buro05

Vijfde dichtbundel Stadsdichter op School gepresenteerd

Komende vrijdag wordt de vijfde dichtbundel gepresenteerd die ik als Stadsdichter met schoolkinderen heb gemaakt. Afgelopen maand heb ik acht workshops gegeven aan alle eersteklassers van de Leon van Gelder, met een echte bundel als eindresultaat. Deze keer gingen de leerlingen aan de slag met het thema ’toekomst’. De gedichten zijn terug te lezen in de bundel See you in de toekomst. Deze wordt gepresenteerd tijdens een speciale dichtersmiddag op de school.
Eerder deze maand verscheen de bundel Zeg het met water, het resultaat van mijn workshops in Assen en Groningen op het educatieschip De Watervlo. Honderdvijftig kinderen van 5 tot 12 schreven “kleine gedichten over oceanen, grote gedichten over druppeltjes en alles ertussenin”.  Bij de presentatie van de bundel was dijkgraaf Bert Middel aanwezig.
Eerder verschenen Rugzak met een nieuw begin (Leon van Gelder), Honderd omhelzingen (Guyot school VSO Haren) en Feest nu in de stad (Nassauschool).

Het programma Stadsdichter in de klas, waarvan de workshops een onderdeel zijn, wordt aangeboden via Cultuur Educatie Stad. Geïnteresseerde schoolhoofden en docenten kunnen informatie aanvragen via mijn mailformulier onderaan de pagina. Een beperkt aantal bundels is bij mij verkrijgbaar.

Plaats een reactie