Curiosa, Muziek

Viva Frits: het Pink Elephant label

PinkElephant03Vandaag kreeg ik een fijn envelopje met mini-zines en een cd in de post. Het was aangekondigd, want het kwam van Frits Jonker die onlangs op zijn zeer lezenswaardige Showcase-blog meldde dat de eerste vijf fans een compilatie-cd’tje van hem tegemoet konden zien. Het was een cd met singletjes van het befaamde Pink Elephant label, waarvan Frits een aanzienlijke stapel in zijn bezit heeft.
Ik heb de schijf natuurlijk meteen in de cd-speler geduwd en tijdens mijn schrijfwerk twee keer achter elkaar geluisterd. Wat een ervaring. Zoals Frits zelf uitlegt is het Pink Elephant label een vreemde eend, maar met mooie muziek. Veel van Nederlandse bodem en maar ergens heel onhollands, al moest ik ook vaak denken aan Casey and the Pressuregroup.
Toppers onder de 26 nummers op de cd zijn J.C Heavy’s Mr Deal en Pepper & Salt’s Bye to the High. Oké, en The duke of Burlington’s Criss Cross. Lekker hè?
Moraal van dit verhaal: er is zoveel moois, maar iemand moet het ons wel vertellen. Daarom mogen wij onze handjes dichtknijpen met mensen zoals Frits.

En als je denkt: die naam heb ik eerder gehoord, dan kan dat kloppen. Frits heeft samen met Sam Peeters en mij het omslag van Kruitvat in elkaar geknutseld.

Plaats een reactie