Geen categorie

Vragen(v)uurtje?

Hallo Robert, kom verder. Alles goed? Was je al eens eerder in mijn werkkamer geweest? Nee? Mooi uitzicht hè? Zal ik je jas aannemen? Neem plaats, Robert, neem plaats. Wil je hier zitten? Of liever aan de andere kant van de tafel? Maakt mij niet uit hoor. Heb je alles bij je? Goed, goed.
Koffie? Thee? Een frisje misschien? Gewoon koffie? Prima. Koekje d’r bij? Of nee, wacht even, ik heb hier een doosje chocoladekruimels, ken je dat? Kwam Jannie mee aanzetten, ’t is van de markt. Nieuw. Weet je wat het is? Nee? Ken je die stroopwafelkruimels van vroeger nog? Nou, die hebben ze nu door de chocola gedraaid. Lekker hè? Ja, dat kun je wel aan Jannie overlaten, die heeft een neus voor lekkere knabbels bij de koffie, vind je niet? Ben jij eigenlijk een zoetekauw? Valt wel mee? Ik ook hoor, we zijn immers allebei op een leeftijd aanbeland dat… Wat zeg je? Tuurlijk, tuurlijk, zullen we dan maar beginnen? Begin jij of begin ik? Jij? Oké.
Mooie multomap trouwens, nieuw? Had je laatst niet een blauwe? O, dus je hebt voor alle dossiers een aparte kleur? Da’s handig! Groen voor het Forum en geel voor de tram? Nee, dat weet ik niet, waarom dan? De kleuren van ergenis? Jeetje, Robert, zo heb ik dat nooit gezien. Zelf bedacht?
Wat hebben we hier? Joh, wat een pak papier. Zijn dat allemaal vragen? En moeten we die er vanavond allemaal doorheen draaien? Ik bedoel, moeten we dat allemaal bespreken? Met z’n tweeën? Dat wordt nachtwerk, hoe had je dat voorgesteld? Broodjes? Nou, dat zie ik niet zo zitten. Hè get nee, ik ben helemaal niet van de shoarmaschotels. Jij wel? Wat voor saus? Nee, dat zegt me niets.
Oké, het hoort bij mijn werk, maar zo uitgebreid hoeft het toch ook weer niet? O. Dus mijn antwoorden worden op een cassettebandje opgenomen? Waarom is dat? Onvrede bij het volk over het democratische gehalte? Hoe weet je dat allemaal? Tuurlijk ga ik ook regelmatig de wijken in. Dat hoort bij mijn werk, net als het beantwoorden van vragen van raadsleden. Hoezo, niet grappig? Waarom zou ik dit gesprek niet serieus nemen? Dus jij gelooft alles wat ze schrijven?
Loopt het bandje al? Zeg Robert, je neemt wel een stroopwafelkruimelchocobrok als je daar zin in hebt, hè? Ze mogen allemaal op. Stroopwafelkruimelchocobrok? Nee, dat heb ik zelf bedacht. Goeie naam? Ja, lekker zijn ze hè?

Plaats een reactie