Geen categorie

Wensbaan

Stel dat je ondanks de crisis tóch een nieuwe baan vindt. Dan is dat prachtig. Helemáál mooi wordt het als tijdens het sollicitatiegesprek blijkt dat uitgerekend jij de gedroomde kandidaat bent voor de opengevallen plek. Niet alleen ben je een man of een vrouw, daar is altijd even sprake van, maar ook je ervaring en je leeftijd hebben een belangrijke rol gespeeld in de besluitvorming: je bent de geknipte persoon. Je past op de plaats als de dop op een beugelfles. Ideaal. De mensen aan gene zijde van de tafel geven je een hand, feliciteren je en hopen op een vruchtbare toekomst samen.
Een paar dagen later word je bij je nieuwe werkgever verwacht. Voor de gelegenheid zijn je aanstaande collega’s van de partij. Ze willen even informeel met je kennismaken en je wat moois meegeven over het bedrijf. Een warm bad, je kunt het slechter treffen als nieuwe werknemer.
In de aula van het bedrijf, waar normaal gesproken tussen de middag de broodjes en de kommen soep worden geserveerd, word je voorgesteld aan je collega’s. De eerste hoopt van harte dat je de boel bij elkaar houdt, zodat iedereen het met iedereen kan blijven vinden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook aan klantzijde. ‘Gedoe is er al genoeg, dit bedrijf is gefundeerd op respect en dat willen we graag zo houden’. Dat kun je, als nieuwe werknemer, natuurlijk alleen maar beamen en onderschrijven. Een ander vindt het daarnaast erg belangrijk om het bedrijf op de kaart te blijven zetten. Het stukje landelijke uitstraling naar buiten toe, wordt het terloops genoemd. Daarin ziet een collega geen enkel probleem. ‘U lijkt me een uiterst sympathiek en betrouwbaar mensenmens’, roept ze joyeus. Instemming alom, net als bij de kwalificaties bruggenbouwer, aanjager en bewaker van de bedrijfsresultaten.
Vanwege alle veren kun je nog nauwelijks naar het spreekgestoelte lopen. Blijgespannen kijken de aanwezigen naar hun nieuwe collega, in afwachting van een toekomstverhaal waaruit veel ambitie blijkt.
‘Crisis of niet’, zo begin je, ‘je kunt iedere neerwaartse spiraal omdraaien. De insteek moet positief zijn. Mensen die dat koste wat het kost willen voorkomen, moeten we buiten de deur houden. Máár… dat moet we wel met elkáár doen.’ Applaus. Je merkt aan je collega’s dat ze je mogen. Dat ze met je willen samenwerken. Dat ze er zin in hebben. Een verdomd goed gevoel.
Eigenlijk gaat het nooit zo als je een nieuwe baan vindt. Maar niet iedereen wordt dan ook burgemeester.

Plaats een reactie