Geen categorie

Wetenschap

Het is schattig om te zien hoe sommigen zich krampachtig aan hun goede voornemens houden. Een vriendin zucht iedere dag dieper als ze in de kantine langs haar gefrituurde vrienden van weleer loopt die zich uitdagend aan haar presenteren. Ze is al een paar onsjes kwijt, maar het blijft knagen. Een goede bekende vertelde me gisteren dat hij expres naar de Drie Uiltjes gaat om te kijken of hij de verleiding kan weerstaan en toch weer een sigaret opsteekt. Tot nu toe overigens met goed gevolg, meldde hij trots.
Het is des te treuriger dat ik zelf ben bezweken aan de gevolgen van een ernstige verslaving die zich pas onlangs in alle hevigheid heeft geopenbaard. Ik ben gelukkig niet de enige, twee vrienden zijn er even erg aan toe, maar toch: het is een verslaving waar ik liever vandaag nog vanaf wil. Met het schaamrood op de kaken beken ik dat ik verslingerd ben aan Wistikal.
Voor de lezer die geen flauw benul heeft: Wistikal (lees: wist ik al) is een spelletje op internet waarbij je uitkomsten moet voorspellen. Zo van: trouwen Jan en Jolanthe in 2009, raakt Ron Jans zijn middelvinger kwijt en speelt AC/DC op het afscheidsfeest van burgemeester Wallage. Heb je het goed voorspeld, krijg je een punt en wie de meeste punten heeft is de beste.
Het begon allemaal heel onschuldig, maar het is inmiddels volledig uit de klauw gelopen. We wistikallen de hele dag. Afgelopen zaterdagmiddag hebben we zeker vier uur tegenover de frituurhoek van de Euroborg-Jumbo gezeten. Alle bezoekers werden van tevoren gekeurd. De vraag luidde: wie neemt er straks, na het boodschappen doen, een snack. En echt, we hadden een geweldige middag. Je haalt ze er zo uit, die hamburgertypes.
We hebben ook staan blauwbekken bij Wintercity, terwijl we voorspelden wie er onderuit zouden gaan. Het moet er vreemd hebben uitgezien: drie enthousiaste heren die elkaar high-fives gaven, iedere keer als er iemand op z’n gat ging.
Gisteravond werd ik door één van mijn Wistikalvrienden gebeld, na twaalven. Of ik al sliep. Toen ik zei dat ik zat te lezen, hoorde ik op de achtergrond een luid “Zie je wel”. De beller had verloren, de andere wistikaller had het goed.
We voorspellen het aantal kibbelingstukjes bij de viskraam, goede doelen in de Herestraat en het aantal bemande kassa’s bij Selexys. Het houdt niet op.
Ik hoop dat het minder wordt met mijn verslaving, nu ik erover heb verteld. Mijn twee medestrijders voorspellen dat het niets zal uitmaken. Ben benieuwd.

Plaats een reactie