Geen categorie

Zonder plafond

Yes! We hebben ‘m! Groningen heeft het Glazen Huis en dus niet Tilburg, Enschede, Eindhoven of Rotterdam. Lange neus! Dit jaar ploppen de champagnekurken op ons stadhuis. Chapeau.
Het is echt geweldig nieuws, maar we hebben er dan ook alles aan gedaan om het Glazen Huis van 3FM Serious Request naar Groningen te krijgen. Het kon ons niet gek genoeg zijn. Wat zegt u, tienduizend euro? Peanuts, dat legt de horeca aan de Grote Markt wel op tafel. Per slot van rekening verdienen ze dat moeiteloos terug in de zes dagen dat de populaire dj’s en hun gevolg voor hun deur uitzenden. Wat zegt u, is er meer geld nodig? Geen probleem, duiten genoeg bij de provincie, de gemeente, de Gasunie en het Groninger Museum. Die hebben ook allemaal op één of andere manier baat bij de 3FM-karavaan in de stad, dus de portemonnee mag op de kop.
Want even serieus nu, het is niet niks: het Glazen Huis heeft een enorme aantrekkingskracht, zorgt voor geweldige exposure, zet Groningen op de kaart, genereert landelijke aandacht voor onze schitterende stad en brengt centen in het laatje vanwege de hordes die van heinde en verre komen om de diskjockeys in het echt te zien. Daar mag gerust wat tegenover staan.
We dromen hardop. De aanwezigheid van de plaatjesdraaiers samen met alle bandjes en muzikanten die ze in hun kielzog meeslepen, het is uiteindelijk allemaal ter meerdere eer en glorie van onze trotse provinciehoofdstad. Iedere avond staat het plein vol fans en die geven bakken met geld uit aan onze middenstand. Hoe gezelliger, hoe beter. Er gaan zelfs stemmen op om gedurende de decembermaand de hele Grote Markt om te toveren tot een soort Wintercity-Plus-beleving, met het Glazen Huis als stralend middelpunt. In ieder geval zijn alle betrokkenen nu al zenuwachtig en zijn er plannen voor een projectgroep van zwaargewichten die het 3FM-verhaal zo krachtig mogelijk moeten neerzetten. Zodat de stad in al haar grootsheid, afijn, dat idee is nu wel duidelijk.
We hebben in iedere geval nog acht maanden de tijd om er iets schitterends van te maken. Groningen is er klaar voor. We zullen de rest van Nederland even laten zien hoe wij dat hier aanpakken. Kortom, driewerf hoera voor onze stad, die het weer geflikt heeft.
Er was nog iets…. O ja, we zouden het in ons tomeloze enthousiasme bijna vergeten: de bedoeling van het Glazen Huis is zoveel mogelijk geld binnen te halen voor een goed doel. Dat is natuurlijk ook best belangrijk.

Plaats een reactie